Ułatwienia dostępu

Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Jak dbać o zdrową dietę w czasie pracy zdalnej? Radzi dr Anna Hinburg

dr inż. anna hinburg
Ostatni rok zmienił diametralnie nasze życie. Inaczej pracujemy, inaczej odpoczywamy, a dbałość o zdrowie kojarzymy raczej z maseczką i myciem rąk, niż ze zbilansowaną dietą i aktywnością fizyczną. Długie miesiące siedzącej pracy z domu i posiłki często przygotowane naprędce wielu dały się już we znaki. O to, jak zdrowo rozpocząć dzień pracy w home office, mądrze kupować żywność i sprawnie przygotowywać zbilansowane posiłki zapytaliśmy dr inż. Annę Hinburg, dietetyczkę kliniczną. 
Spis treści

Ostatni rok zmienił diametralnie nasze życie. Inaczej pracujemy, inaczej odpoczywamy, a dbałość o zdrowie kojarzymy raczej z maseczką i myciem rąk, niż ze zbilansowaną dietą i aktywnością fizyczną. Długie miesiące siedzącej pracy z domu i posiłki często przygotowane naprędce wielu dały się już we znaki. O to, jak zdrowo rozpocząć dzień pracy w home office, mądrze kupować żywność i sprawnie przygotowywać zbilansowane posiłki zapytaliśmy dr inż. Annę Hinburg, dietetyczkę kliniczną.

Porady nt. efektywnej i zdrowej pracy zdalnej

Z rozmowy z dr. inż. Anną Hinburg dowiesz się:

  • 01:11​ Jak zdrowo rozpocząć dzień pracując z domu?
  • 04:22​ Jak radzić sobie z podjadaniem?
  • 05:18​ Jak prawidłowo nawadniać się i co z tą kawą?
  • 07:55​ Czy warto stosować głodówki?
  • 09:35​ Jaką minimalną dawkę ruchu powinniśmy zapewnić sobie w pandemii?
  • 12:35​ Jak kupować i przygotowywać zdrową żywność?
  • 16:46​ Czym są upodobania żywieniowe i jak można je kształtować?
  • 21:21​ Czy fitopaski (Wearable Activity Trackers) realnie pomagają w dbaniu o zdrowie?
  • 24:26​ Jakie symptomy świadczą o początkach zaburzeń odżywiania?

Dr inż. Anna Hinburg gościła w ubiegłym tygodniu na LIVE’ie Sektor 3.0. W trakcie swojego wystąpienia podpowiedziała, co jeść, by podnieść swoją wydajność i jak ułożyć swoją zdrową, biurkową dietę. Zapis LIVE’a dostępny jest tutaj

Przeczytaj także:

dr inż. Anna Hinburg: dietetyk kliniczny, doktor z zakresu Technologii Żywności i Żywienia. Edukator żywieniowy na terenie Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala Dziecięcego w Olsztynie. Prowadzi poradnię dietetyczną dla dzieci i dorosłych specjalizując się głównie w dietetyce klinicznej. Wieloletnia wykładowczyni, Członkini Zespołu Żywienia Klinicznego Dzieci. Konsultantka zespołu kampanii informacyjnej dla dzieci i młodzieży w zakresie racjonalnego żywienia współpracujący z przedszkolami i szkołami na terenie całej Polski. Autorka informatorów dla diabetyka i licznych artykułów w zakresie dietetyki. Współautorka dwóch podręczników dotyczących edukacji zdrowotnej w pediatrii. Propagatorka zdrowego stylu życia przy współpracy z mediami.

Newsletter
Dołącz do grona ponad 10 000 zaangażowanych subskrybentów i dwa razy w miesiącu otrzymuj nieodpłatnie nową dawkę wiedzy, inspiracji oraz technologicznych recenzji i porad od ekspertów i ekspertek programu Sektor 3.0.
Newsletter
Newsletter
Dołącz do grona ponad 10 000 zaangażowanych subskrybentów i dwa razy w miesiącu otrzymuj nieodpłatnie nową dawkę wiedzy, inspiracji oraz technologicznych recenzji i porad od ekspertów i ekspertek programu Sektor 3.0.
Festiwal Sektor 3.0 już za
dni   
:
: